Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 27,912 tūkst. t mėsos* – 2,68 proc. daugiau, palyginti su 2023 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2024 m. I ketvirtį padidėjo galvijienos 1,70 proc. (iki 10,949 tūkst. t) ir kiaulienos – 3,37 proc. (iki 16,932 tūkst. t) gamyba, o avienos – 17,15 proc. (iki 32 t) sumažėjo. Subproduktų** gamyba sudarė 3,548 tūkst. t ir, palyginti su 2023 m. tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 1,11 proc. 2024 m. I ketvirtį dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2023 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 9,14 proc. ir sudarė 12,099 tūkst. t.
*neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis – ŽŪDC (LŽŪMPRIS)