2025 m. sausio – vasario mėn., palyginti su 2024 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje sumažėjo mėsos* gamyba

Grįžti atgal

Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 17,884 tūkst. t mėsos* – 3,65 proc. mažiau, palyginti su 2024 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2025 m. sausio–vasario mėn. padidėjo kiaulienos gamyba padidėjo 1,20 proc. (iki 11,341 tūkst. t), o galvijienos ir avienos – sumažėjo, atitinkamai 11,01 proc. (iki 6,528 tūkst. t) ir avienos – 26,63 proc. (iki 14,889 t). Subproduktų** gamyba sudarė 1,858 tūkst. t ir, palyginti su 2024 m. tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 22,86 proc.

2025 m. sausio–vasario mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2024 m. analogišku laikotarpiu, taip pat sumažėjo 3,11 proc. ir sudarė 7,733 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, subproduktų, kraujo arba vabzdžių ir daugiausia iš jų pagaminti maisto produktai (išskyrus kepenines dešras ir paruoštus valgius bei patiekalus)) (PGPK kodas 10.13.14.61.00).

 

Šaltinis –  ŽŪDC (LŽŪMPRIS)

Į viršų