Europos Komisijos duomenimis, ES vidutinė didmeninė viščiukų broilerių skerdenų (A kokybės klasės ,,65 proc. viščiukas“) pardavimo kaina 2025 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., padidėjo 1,09 proc., iki 300,55 EUR/100kg ir buvo 9,14 proc. aukštesnė nei prieš metus.
Labiausiai 2025 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., broilerių skerdenų kainos padidėjo Lenkijoje – 6,39 proc. (iki 233,17 EUR/100 kg) ir Portugalijoje – 1,31 proc. (iki 255,00 EUR/100 kg).
2025 m. rugpjūčio mėn. brangiausia broilerių mėsa buvo Vokietijoje – 452,51 EUR/100 kg, Prancūzijoje 370,00 EUR/100 kg, Austrijoje – 364,69 EUR/100 kg, Italijoje – 351,77 EUR/100 kg ir Švedijoje – 318,44 EUR/100 kg, o pigiausia – Bulgarijoje (231,37 EUR/100 kg) ir Rumunijoje (231,45 EUR/100 kg).
Per metus broilerių skerdenų didmeninė kaina labiausiai padidėjo Prancūzijoje – 23,33 proc. (iki 370,00 EUR/100 kg), Lenkijoje – 16,27 proc. (iki 233,17 Eur/100 kg) ir Čekijoje – 14,31 proc. (iki 268,79 EUR/100 kg ).
LVAEI duomenimis, 2025 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., Latvijoje vidutinė didmeninė viščiukų broilerių skerdenų pardavimo kaina padidėjo 5,40 proc., iki 314,50 EUR/100 kg ir buvo 18,68 proc. aukštesnė nei tuo pačiu 2024 m. laikotarpiu.
Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje atvėsinto viščiuko broilerio vidutinė didmeninė gamintojo kaina padidėjo 4,26 proc. ir buvo 15,90 proc. aukštesnė nei 2024 m. rugpjūčio mėn.
Šaltiniai: EK, LVAEI, ŽŪDC (LŽŪMPRIS)