2023 m., palyginti su 2022 m., Lietuvoje mažėjo mėsos* gamyba

Grįžti atgal

Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 107,255 tūkst. t  mėsos* –  2,48 proc. mažiau, palyginti su 2022 m. Praėjusiais metais padidėjo tik galvijienos gamyba – 1,90 proc. (iki 43,115 tūkst. t), o kiaulienos ir avienos mažėjo, atitinkamai 5,20 proc. (iki 63,982 tūkst. t) ir 11,42 proc. (iki 157,54 t).

2023 m. subproduktų** gamyba sudarė 13,071 tūkst. t ir, palyginti su 2022 m., padidėjo 0,44 proc.

2023 m. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2022 m., sumažėjo 2,15 proc. ir sudarė 46,127 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos

** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)

*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, subproduktų, kraujo arba vabzdžių ir daugiausia  iš jų pagaminti maisto produktai  (išskyrus kepenines dešras ir paruoštus valgius bei patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.61.00)

 

Šaltinis ŽŪDC (LŽŪMPRIS)

Naudojant ŽŪDC (LŽŪMPRIS) duomenis, būtina nurodyti šaltinį.

Scroll to Top