Bendraturčių naudojimosi tvarkos nustatymo planų rengimas

Bendraturčių naudojimosi tvarkos nustatymas – tai procesas, užtikrinantis efektyvų bendrosios dalinės nuosavybės valdymą ir naudojimą. Ši paslauga padeda nustatyti aiškias ir teisiškai pagrįstas taisykles, leidžiančias išvengti konfliktų tarp bendraturčių, pagerinti turto administravimą ir garantuoti visų dalyvių teises bei pareigas.

Bendroji dalinė nuosavybė yra sudėtingas teisinis santykis, kai turtas priklauso keliems subjektams, bet nėra fiziškai padalytas. Tokia nuosavybė dažniausiai susijusi su nekilnojamuoju turtu, kur kiekvienas bendraturtis turi tam tikrą procentinę dalį bendro daikto.

Be aiškios naudojimosi tvarkos, bendraturčiai gali susidurti su:

  • Konfliktais dėl turto naudojimo.
  • Neefektyviu ir neteisingu daikto valdymu.
  • Teisiniais iššūkiais, susijusiais su prieigos ar išlaikymo klausimais.

Bendraturčių teisių ir pareigų įgyvendinimą aprašo Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas. Bendrosios dalinės nuosavybės teisės objektas valdomas, juo naudojamasi ir disponuojama bendraturčių sutarimu. Kai yra nesutarimas, valdymo, naudojimosi ir disponavimo tvarka nustatoma teismo tvarka pagal bet kurio iš bendraturčių ieškinį. Pagal galiojančius Lietuvos įstatymus, efektyvus ir teisingas naudojimosi bendra nuosavybe tvarkos nustatymas yra svarbus ne tik tarpusavio santykių skaidrumui, bet ir visų bendraturčių teisių užtikrinimui.

Nors bendrąja daline nuosavybe valdomą turtą galima naudoti ir nenustatant konkretaus naudojimosi būdo, iš anksto apibrėžta naudojimosi tvarka padeda išvengti konfliktų tarp bendraturčių ir užtikrinti sklandų turto valdymą. Nors naudojimosi tvarkos planas, kuriuo išreiškiama bendraturčių valia, nėra reglamentuotas dokumentas, jis turi būti parengtas tokiu būdu, kad jame nurodytų duomenų pakaktų notariniam sandoriui sudaryti ar atitinkamam teismo sprendimui priimti. Jei bendraturčių susitarimas dėl naudojimosi tvarkos nustatymo yra notariškai patvirtintas ir įregistruotas viešame registre, jis yra privalomas ir tam asmeniui, kuris vėliau įgyja dalį to namo, buto ar kito nekilnojamojo daikto bendrosios nuosavybės teisėmis (CK 4.81 str. 2 d.). Todėl, siekiant, kad nustatyta naudojimosi tvarka galiotų ir vėlesniems nekilnojamojo turto savininkams, būtina sudaryti notariškai patvirtintą sandorį ir jį įregistruoti Nekilnojamojo turto registre.

KODĖL VERTA RINKTIS MŪSŲ ĮMONĖS PASLAUGAS

Profesionalumas: Mūsų komanda turi ilgametę patirtį žemės sklypų matavimų ir administravimo srityje, todėl galime užtikrinti aukščiausią paslaugų kokybę.

Platus paslaugų spektras: Siūlome platų paslaugų spektrą, pradedant nuo žemės sklypų matavimų iki dokumentų paruošimo ir derinimo su valstybinėmis institucijomis.

Individualus požiūris: Kiekvienam klientui Įmonė skiria individualų dėmesį, prisitaikydama prie specifinių poreikių ir reikalavimų.

Paslaugų kokybė: Viso šalies teritorijoje Įmonės specialistai dirba greitai ir efektyviai, užtikrinant, kad visi darbai būtų atlikti laiku ir kokybiškai.

Išsamus teisinis supratimas: Įmonės specialistai puikiai išmano teisės aktus, reglamentuojančius bendraturčių teises ir pareigas, todėl galime užtikrinti, kad visi planai bus parengti tiksliai ir vadovaujantis teisės aktų nuostatais.

Profesionalūs patarimai: Įmonės specialistai teikia profesionalius patarimus ir konsultacijas, padedančias bendraturčiams priimti geriausius sprendimus dėl bendro turto valdymo.

Pasirinkdami mūsų Įmonės teikiamas paslaugas, galite būti tikri, kad Jūsų bendrosios dalinės nuosavybės naudojimosi tvarkos nustatymo planai bus parengti profesionaliai, tiksliai ir atitiks visus teisinius reikalavimus.

 Mūsų tikslas – padėti jums efektyviai ir teisėtai valdyti bendrąjį turtą, išvengiant galimų konfliktų ir užtikrinant sklandų turto naudojimą!

Scroll to Top